I november 2006 åpnet jeg konferansen om digitale læringsmiljø på Gardermoen.
Min presentasjon ligger her
Og her er kommentarene fra min gamle blog:
Comments
- Slideshare er en utmerket tjeneste. Men jeg har et lite problem: Jeg har lyst til å laste ned slike presentasjoner til egen maskin, slik at jeg kan søke gjennom dem ved hjelp av de verktøy jeg har - og ikke minst lese presentasjonene når jeg ikke er koblet opp mot nettet. Nei, vi er ikke helt der, at alle er oppe mot nettet døgnet rundt. Ikke om man reiser litt rundt i u-land som f.eks. Storbritannia og Marokko i alle fall...
Men hovedsida er god, som man sa før i tiden: Fantastisk å få ferskvare slik! - I presentasjonen er det en referanse til BECTA-frosken - jf. den rapport ble gitt etter BECTA fact finding mission som ble foretatt som del av LMS2-utredningen. Her ble det reist, om jeg husker riktig, kritikk mot denne figuren. Den er er ikke særlig instruktiv, og er kanskje ikke det beste utgangspunkt for å bygge veikart. Men det var kanskje ikke slik denne sliden var ment?
- Jeg er enig i at slideshare.net er i en veldig tidlig fase og har sine begrensninger. Det er ikke mulig å laste ned hele presentasjonen for å kunne lese den offline, og foreløpig kun to formater (powerpoint og Open Office) som kan lastes opp. Men det er interessant å prøve ut. Jeg kjørte presentasjonen på konferansen rett fra slideshare. Animasjoner er da ikke mulig, men det er kanskje like greit. Jeg lenket opp et par eksterne kilder og et klipp med statsråden. Alt funket rimelig smertefritt.
Øystein Johannesen on Monday, 13 November 2006, 06:06 EST # | Delete
- Referansen til BECTAs figur er ikke ment som et ønske om å følge den slavisk, min hensikt var å understreke at det kanskje er en blindgate å fokusere utelukkende på kravspek for LMSer. Jeg oppfordret forsamlingen til å ta diskusjonen om hvorvidt funksjonelle kravspek er veien å gå, eller om vi skal ta et videre utgangspunkt, slik "frosken" er et eksempel (og kun det) på.
Øystein Johannesen on Monday, 13 November 2006, 06:08 EST # | Delete
- Legger meg flat. Begge svar viser at vi er helt enig her. Synes det er en glimrende ide å kjøre foredraget rett fra Slideshare - på en LMS-konferanse: Det viser at det finnes alternativer ute der som kan brukes!
Når det gjelder frosken, så tror jeg det er viktig å løsrive diskusjonen fra LMS-grepet. Da kan BECTAs rammeverk være en vinkel. Det jeg er litt skeptisk til, er BECTAs forsøk på å spesifiere en generisk LMS. Er usikker på om det er veien å gå når så mye er usikkert når det gjelder pedagogikk, teknologisk utvikling osv. Vi vet simpelethen ikke nok til å modellere så strikt som man gjør i BECTA! - Jeg er enig med deg, tror jeg. Et viktig poeng med å gå veien via rammeverk eller kravspek er at skoleeiere må utøve mer forbrukermakt og si til leverandørene:" Skal dere gjøre business med oss å det skje på disse premisser".
Øystein Johannesen on Monday, 13 November 2006, 08:16 EST # | Delete
- Enig, enig...og da er det fornuftig å gripe fatt i det arbeidet ITU nå gjør med å operasjonalisere digital kompetanse: Til syvende og sist må det gå an å si hva digital kompetanse er for noe og en leverandør må kunne forklare hvordan man mener at det verktøy man tilbyr kan brukes til å oppnå den gitte kompetanse. Så blir det opp til forbruker å avgjøre hvilke (kombinasjon av) verktøy som passer best. En annen ting er om det også bør stilles krav til de verktøy som tilbys slik at de kan inngå sammen (dvs være interopabile) i en digital kompetansepakke. Mye å tenke på :-)
Tommy Nordeng on Tuesday, 14 November 2006, 07:15 EST # | Delete
Tore Hoel on Monday, 13 November 2006, 05:58 EST # | Delete