« Radioprogram om digitale skiller | Main | Endring av myndighetsstruktur i Sverige »

March 19, 2007

Comments

Tommy Nordeng

Problemstillingen hører også hjemme i en større diskusjon om individvurdering (hvordan og hvorfor blir det overhodet interessant å plagiere), slik jeg beskriver i min kommentar til Jon's blogpost

John A. Berg

Uten å ta stilling til om plagiatkontroll er et gode eller et onde så kan jeg legge til at tilleggsmodulet vi (it's learning) lanserte i fjor med integrasjon mot et slikt plagiatskontrollverktøy har i omfattende grad blitt tatt i bruk av våre kunder. Det sier i alle fall noe om at det er en svært aktuell problemstilling i utdanningssektoren.

nn

Jeg håper alle kundene leser bloggen til Hoem og får med seg debatten som foregår der. Ephorus som er integrert i ITs learning er mangelfull og gir ingen trygget for at elevene ikke jukser.

John A. Berg

Jeg vet at Ephorus på ingen måte påstår å "ta" alle plagieringer. Men mye av poenget til disse tjenestene er at de tar nok til å ha en forebyggende effekt. Et annet poeng som ofte forsvinner i debatten er at plagiatkontroll også kan være et verktøy for å forbedre bruk av kildeangivelser. Om en test inneholder bruddstykker fra f.eks. wikipedia betyr det jo nødvendigvis ikke juks, men kan være en fin kontroll på om studenten/eleven har brukt riktig kildehenvisning.

nn

Nå ja... kanskje John A. Berg bør lese eget markedsføringsmateriale? ....

The comments to this entry are closed.

Blog powered by Typepad