Det er en vakker lørdag morgen i London, og en overraskende varm januarsol skinner inn gjennom hotellvinduet. En hektisk uke går mot slutten, og det er tid for de vanlige refleksjoner rundt ukens hendelser.
Scandinavia@BETT
Torsdag 22.1 gjennomførte DIU og samarbeidspartnerne årets Scandinavia@BETT. I år som i fjor var deltakelsen god. Ved starten av seminaret var salen fullsatt, og flere måtte stå.
Hva er det så å si om årets seminar - i kortform?
- Larry Johnson og Samanta Adams Becker presenterte The 2015 NMC Technology Outlook for Scandinavian Schools. Rapporten viser status, trender, utfordringer og nye teknologier i skandinaviske skoler.
- Paneldebatten etterpå ga mange gode innspill til innholdet i rapporten og hvordan panelistene har lest den.
- 6 skoler presenterte hva de gjør med teknologi i læringsarbeidet. Mange ble nok både imponert og rørt av elevene fra Rothaugen ungdomskole
- Stephen Heppell oppsummerte som vanlig på en glimrende måte hva skolene hadde vist oss, og han konkluderte med at det er masse håp samtidig som vi må være på vakt mot angrep mot skoler og skoleelever, ettersom antall elever som blir drept på skoler har steget kraftig de senere år.
- Vi fikk se mye bra teknologibruk, kreativitet, motivasjon, samarbeid og innovasjon. Avslutningsvis stilte jeg spørsmålet om hva som skal til for å skalere dette opp. Svarene fra myndighetrepresentantene varierer - vi trenger rammer og strukturer for at flere skal lykkes, vi trenger mere passion og sterkere satsing på lærerutdanning.
IKT-næringen markerer seg
Nytt av året, og som enda et eksempel på et sterkt skandinavisk fotavtrykk i BETT-uken er at IKT-Norge står i spissen for en norsk paviljong under banneret "The Norwegian Classroom". En rekke av de norske bedriftene stilte opp på dette spleiselaget, og tilbakemeldingene fra dette initiativet er at det har vært stor interesse for de norske bedriftene. Dette vil nok friste til gjentakelse.
BETT-messen
Messen er som alltid støyende og enorm. Takket være en hyggelig invitasjon fra UK Trade and Investment fikk jeg en guidet tur rundt om på messen. Jeg satte særlig stor pris på å møte en del spennende start-ups.
Av andre inntrykk fra messen lot jeg meg imponere av arbeidet til Raspbery Pi som arbeider med å fremme kodekompetanse hos barn og unge. En annen stand som var veldig interessant var Immersive Education som jobber med prosjektorteknologi og et rom der vegger og tak er skjermer, noe som gir inntrykk av et VR-miljø hvor elevene man gjøre simuleringer, virtuelt feltarbeid m.v. Prisen er stiv, ca 20 000 pund for hele pakken, men dog spennende og dristig.
Greg Butler in memoriam
Til slutt: I begynnelsen av uken kom nyheten om Greg Butlers tragiske bortgang i London. Jeg ble kjent med Greg fra tiden hans i Microsoft, og har hatt mange gode diskusjoner og stunder sammen med ham opp gjennom årene. Responsen på hans bortgang viser hvor mye han betydde for så mange. Fred over hans gode minne.